Tehkää tie Kuninkaalle

16.12.2023. Tällä viikolla päätin, etten enää lue raamatuntekstejä nykyisten maailmantapahtumien valossa, vaan keskityn nyt ihan vaan siihen, mitä itse kaipaan; Joulun odotukseen ja sen sanomaan: siihen miten Kristus tulee keskuuteemme, keskellemme, elämäämme, Ja kuinka Hän tuo Ilon, Rakkauden ja Rauhan sydämiimme..  💛💛💛

3. Adventtisunnuntain tekstit tulivatkin sopivasti avuksi päätökseeni: ne lupaavat rauhaa, laupeutta ja oikeutta ja kaikkea hyvää (ks. psalmin teksti). Ja kertovat Jumalan valitsemasta profeetasta, joka sai tehtäväkseen osoittaa kansalle Messiaan. 

Kirkkovuosikalenterista;
‘Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen ”hengelliseen tulemiseensa” viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis.’

Oikeutta ja rauhaa
Minä kuuntelen, mitä Herra Jumala puhuu.
Hän lupaa rauhan kansalleen, omilleen
älkööt he enää eksykö mielettömyyteen!
Hän antaa apunsa niille, jotka häntä palvelevat, ja niin meidän maamme saa takaisin kunniansa.
Laupeus ja uskollisuus kohtaavat, oikeus ja rauha suutelevat toisiaan.
Uskollisuus versoo maasta ja oikeus katsoo alas taivaasta.
Herra antaa kaiken hyvän, maa antaa satonsa.
Herran edellä kulkee oikeus, se valmistaa tien Herralle.  Ps. 85:9–14

Jumalan profeetta
Mooses sanoi:

”Herra, teidän Jumalanne, antaa veljienne joukosta nousta profeetan, joka on minun kaltaiseni. Häntä teidän tulee kuunnella. Tätähän te pyysitte Herralta, Jumalaltanne, kun Horebin juurelle kokoontuneina sanoitte: ’Me emme enää kestä kuulla Herran, Jumalamme, ääntä emmekä nähdä tuota suurta tulta, sillä pelkäämme, että kuolemme.’
Herra sanoi silloin minulle: ’Se, mitä he sanoivat, on oikein. Siksi minä annan heidän omien jälkeläistensä joukosta nousta profeetan, joka on sinun kaltaisesi; minä panen sanani hänen suuhunsa, ja profeetta puhuu kaiken, minkä minä hänen puhuttavakseen annan. Jos joku ei kuuntele niitä sanoja, jotka hän minun nimissäni puhuu, minä itse vaadin tilille sen miehen.’”
5. Moos. 18:15–19

**********************

Salaisuus paljastuu 
Ylistys hänelle, joka pystyy voimallaan vahvistamaan teitä, niin kuin ilmoittaa evankeliumi, jota minä julistan, sanoma Jeesuksesta Kristuksesta, se paljastettu salaisuus, joka on ikiajoista saakka ollut kätkettynä! Nyt se on saatettu julki ja annettu ikuisen Jumalan käskystä profeetallisissa kirjoituksissa tiedoksi kaikille kansoille, jotta ne johdettaisiin uskoon ja kuuliaisuuteen. Saakoon Jumala, joka yksin on viisas, Jeesuksen Kristuksen kautta ikuisen ylistyksen! Aamen.  Room. 16:25–27

Iloni on täydellinen
Opetuslapset menivät Johanneksen luo ja sanoivat: ”Rabbi, nyt on ruvennut kastamaan myös se mies, joka oli kanssasi Jordanin toisella puolen ja josta annoit hyvän todistuksen. Kaikki menevät hänen luokseen.”

Johannes vastasi: ”Kukaan ei voi ottaa mitään, ellei sitä anneta hänelle taivaasta. Te voitte itse todistaa, että minä sanoin: ’En minä ole Messias. Minut on lähetetty kulkemaan hänen edellään.’ Sulhanen on se, jolla on morsian. Mutta sulhasen ystävä seisoo hänen vieressään ja kuuntelee, mitä hän puhuu, ja iloitsee suuresti sulhasta kuunnellessaan. Niin iloitsen minäkin, ja iloni on nyt täydellinen. Hänen on tultava suuremmaksi, minun pienemmäksi.”    Joh. 3:26–30

Johannes Kastaja iloitsi siitä, että hän oli saanut tehtäväkseen todistaa Messiaasta, jonka Jumala oli lähettänyt maan päälle. Pelastajasta, jonka Jumala oli kansalle luvannut. Vapahtajasta, joka tuli avaamaan meille yhteyden taivaalliseen Isäämme.  

Profeetta Johannes ymmärsi tehtävänsä tärkeyden, mutta hän ei halunnut korostaa itseään.  Päin vastoin, hän sanoi että hänen tuli ‘tulla pienemmäksi’, jotta ihmiset näkisivät ja tunnistaisivat todellisen Messiaan, Hänet, joka on todellinen Valo, maailman Valo. 

Kristus, auta meitä, ettemme pitäisi itseämme niin arvottomina, että tuntisimme tarvetta osoittaa tavalla tai toisella olevamme parempia (‘suurempia’) kuin olemme. Auta meitä ymmärtämään, kuinka tärkeitä ja rakkaita me olemme Jumalan silmissä, ja kuinka  se on niin suunnattoman paljon merkittävämpää kuin se, millaisena ihmiset meidät näkevät tai mitä he meistä ajattelevat.

Anna meille Johannes Kastajan nöyrä sydän. Jotta me voisimme nähdä, keneltä kaikki hyvyys tulee. Auta meitä pienenemään siten, että näkisimme Sinun suuruutesi ja antaisimme Sinun vaikuttaa sisimmässämme, ajatuksissamme, sydämessämme, asenteissamme ja toiminnassamme. Auta meitä löytämään se Ilo ja Rauha, joka Sinussa on.
Kiitos että olet kanssamme. Kiitos että olet Valomme.  💛💛💛

God is With Us – Casting Crowns

Taivas ei näytä niin tummalta kuin tavallisesti, tähdet näyttävät kirkkaammilta kuin ennen
syvällä sisimmässäni tunnen liikahduksen, aivan kuin toivoni olisi palautunut
paimenet kertovat kuulleensa enkelten äänen, vahvistavat huhut leviävät ympäri maata
että lapsi joka suojeltiin hyvin Herodeksen vihalta on Isämme Poika, ja Ihmisen Poika

Rakkaus laskeutuu alas maailmaan tänä yönä, tunnen läsnäolon
Jumala on meissä, Jumala on meitä varten, Jumala on kanssamme, Immanuel
Hän on se pelastaja, jota olemme rukoilleet, Hän tulee asumaan nöyrissä sydämissämme

Tunnen tarvetta kertoa kaikille jotka kuuntelevat ettei rauha maan päällä ole saavuttamattomissa
jos löydämme armon ja anteeksiannon. Hän on tullut pelastamaan, Hän on tätä kaikkea

Sinä olet se pelastaja jota olemme rukoilleet, tulet asumaan nöyrissä sydämissämme
olet meissä, olet meitä varten, olet kanssamme, Immanuel  💛💛💛