Valo maailmalle

22. 10.2015                                         auringon kultaa

Suola & valo – Jeesus sanoi:  ”Te olette maan suola. Mutta jos suola menettää makunsa, millä se saadaan suolaiseksi? Ei se kelpaa enää mihinkään: se heitetään menemään, ja ihmiset tallaavat sen jalkoihinsa.
Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa.”  (Matt. 5: 13-16)

Jackson – Osui niin viime kuin ensi pyhän evankeliumiaihe itselleni ajankohtaiseen hetkeen. Tai pitäisi kai sanoa että matkani sattui osumaan niihin istuvaan ajankohtaan. Kävin nim. 10 pv:n reissulla tapaamassa ystävää ja tutustumassa työhön, jota hän on nyt tehnyt pian vuoden verran eräässä järjestössä Mississipin pääkaupungissa Jacksonissa; alueella jossa asustaa suurimmaksi osaksi työttömiä, asunnottomia ja erilaisista riippuvuuksista kärsiviä. Tässä kaupunginosassa hyvin monet  kokevat päivittäin väkivaltaa ja hyväksikäyttöä.
Tämä heijastuu tietenkin myös lasten ja nuorten elämään. Järjestön tiloissa heille tarjotaan arkipäivisin monenlaista toimintaa ja mahdollisuus viettää edes osa päivästä turvallisessa, välittävässä ilmapiirissä.

Rakkaudesta käsin Tämän We Will Go Ministries – järjestön työntekijät ja vapaaehtoiset pyrkivät kohtaamaan jokaisen lähimmäisen siten kuin Jeesus heidät kohtaisi: Rakkaudesta käsin. Moni kertoi elämäntarinansa, avoimesti ja kaunistelematta. Jumala oli muuttanut heidän elämänsä täydellisesti. Pelastanut epätoivoiselta teolta viime hetkellä, vapauttanut rukouksen kautta riippuvuuksista, avannut uuden oven umpikujaan joutuneelle.
Useille on ollut käänteentekevää, kun he ovat saaneet kokea aivan konkreettisella tavalla Jumalan välittävän heistä ja pitävän heistä huolta. Moni toivottomalta tuntuneessa tilanteessa ollut on saanut elämäänsä uskoa ja toivoa, ystäviä, perheen, työpaikan. 

Avartavaa ja antoisaa (& herkkikselle hetkittäin myös riipaisevaa) oli olla mukana – vaikka vain lyhyenkin ajan – tuossa toiminnassa. Lähimmäisten kohtaamista, tukemista, rinnalla kulkemista, rukousta, rohkaisua, auttamista. Ei lähestytä ylhäältäpäin, vaan ystävänä. Pyhän Hengen johdatusta rukoillen käydään tervehtimässä ihmisiä kodeissa, kaduilla, paikoissa joissa kaupataan huumeita ja ihmisiä, sekä kuntoutuskeskuksissa,.
Tämä peloton ja innostunut (pääosin nuorista aikuisista koostuva) tiimi vie Jeesuksen Rakkautta ja Valoa sinne, missä sitä kaikkein kipeimmin tarvitaan.

Kun Valo loistaa pimeään, jotain muuttuu, usein aivan ratkaisevalla tavalla.  🙂

Go light the world – Chris Rice

“Jokaisessa sielussa on kynttilä, jonkun liekki on kirkas, jonkun himmeä ja kylmä
on Henki, joka tuo tulen, sytyttää kynttilän ja tekee siitä Kotinsa
kanna kynttilääsi, riennä pimeään, etsi avuttomia, hämmentyneitä ja runneltuja
anna kaikkien nähdä kynttiläsi, ota kynttiläsi ja sytytä valo maailmaasi
huomaa kuinka veli turhautuneena yrittää sytyttää kynttilänsä muulla tavoin
näe sisaresi, ryöstetty ja petetty, ja joka yhä pitelee sammunutta kynttiläänsä
etsi yksinäisiä, väsyneitä, uupuneita, pitele kynttilääsi jotta kaikki voivat sen nähdä
sillä me kuulumme perheeseen jossa sydämet loistavat
tee meistä valonsäteitäsi pimeimpiin aikoihin
kohotetaan kynttilämme ja valaistaan taivas
pidä kynttiläsi koholla, vie valosi maailmaan”

Muut tekstit: Ps. 46: 2-8, Jer. 17: 5-8 ja Room. 10: 12-18.