Kutsu

8.6.2015  

   Loyolan (Espanja) maisemissa

Onko elämässäni jokin näkyvä tai näkymätön este, joka saa minut kuvittelemaan, etten voi vapaasti kulkea sitä tietä, jonka sydämessäni tunnet tiekseni? Tätä voi aina joskus tarpeen mukaan pohdiskella, pyytää Pyhää Henkeä valaisemaan asiaa.

3 kandidaattia  – Kun he tekivät taivalta, muuan mies sanoi Jeesukselle: ”Minä seuraan sinua, minne ikinä menetkin.” Jeesus sanoi hänelle: ”Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole, mihin päänsä kallistaisi.”
Eräälle toiselle Jeesus sanoi: ”Seuraa minua!” Tämä vastasi: ”Herra, anna minun ensin käydä hautaamassa isäni.” Mutta Jeesus sanoi hänelle: ”Anna kuolleiden haudata kuolleensa. Lähde sinä julistamaan Jumalan valtakuntaa.”
Vielä eräs toinen sanoi: ”Herra, minä seuraan sinua, mutta anna minun ensin käydä hyvästelemässä kotiväkeni.” Hänelle Jeesus vastasi: ”Joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan.”  (Luuk. 9: 57-62)

Voi Jeesus, sanasi hämmentävät! Yhdelle, joka sanoo seuraavansa sinua, alat kertoa matkan haasteista. Toista kehotat lähtemään heti liikkeelle, kun tämä kokee ettei vielä ole passeli aika. Kolmannelle nostat rimaa vielä entisestään.
Entä jos olisit sanonut minulle tuollaisia asioita? Olisiko minusta ollut seuraajaksesi? Olisin tainnut ajatella että olkoon, seuratkoot ne jotka ovat valmiimpia.   
Sinä kuitenkin kohtasit & kutsuit minut juuri sellaisena kuin olin, silloisessa etsintäni vaiheessa. Odotit, johdatit ja teit minussa työtäsi.
Kelpasin siis Sinulle vaikka olin kulkenut omia reittejäni, elänyt oman mieleni mukaan, eikä mieleeni edes juolahtanut, että joskus alkaisin kulkea Sinun teitäsi. Kelpasin kaikkine puutteineni ja omine prioriteetteineni. Myöhemmin, sitten kun olin oppinut tuntemaan enemmän Sinua, kysyit: oletko nyt valmis laittamaan Minut kaiken muun edelle?

Pioneerit Sinä näit noiden evankeliumin mainitseman kolmen henkilön sisimpään. Suuntasit sanasi juuri siihen kohtaan, jota näit kussakin heissä hyväksi koskettaa. Odotit heiltä paljon. Pioneereilta vaaditaan enemmän: rohkeutta, päättäväisyyttä ja täysillä heittäytymistä. Jäljessä tulevilla on helpompaa.
Monet empivät ja jäivät turvalliseen, traditioiden määrittelemään elämäänsä. Mutta onneksi oli riittävästi niitä, jotka Sinut kohdatessaan tunnistivat Taivaan valtakunnan Kuninkaan.
Siitä kertoo jo se, että suurin osa maailman väestöstä (2,4 miljardia) on nykyään kristittyjä. Lat. Amerikassa on 563 miljoonaa, Euroopassa 561 miljoonaa, Afrikassa n. 520 miljoonaa, Aasiassa 368 miljoonaa ja P-Amerikassa 229 miljoonaa kristittyä. – Ja koko ajan ympäri maailmaa ihmiset saavat kuulla, nähdä ja tuntea, kuinka Sinä – Ihmisen Poika & Jumalan Poika – elät ja vaikutat niin Taivaissa kuin Maan päällä. Kuinka rakastat, autat ja parannat. Kutsut läheiseen yhteyteen kanssasi, Ja tekemään töitäsi: rakentamaan Taivaan valtakuntaa Maan päälle.

Käsivarret levitettyinä – Tietäessäni kuinka valtavasti Sinä Kristus rakastat meitä kaikkia, minun on vaikea kuvitella että sanoisit jollekulle, joka haluaa Sinua seurata, että eipä käykään. Pikemminkin näen sieluni silmin levitetyt käsivartesi sanoessasi: “Tule, olen odottanut sinua.”

Follow You – Leeland

“Sinä elät vähäisimpien, uupuneiden ja heikkojen parissa
olisi surullista jos kääntyisin pois
olet huolehtinut kaikista tarpeistani, kun olin kuollut, annoit minulle elämän
kuinka en nyt antaisi sitä mitä olen saanut
seuraan Sinua murtuneiden koteihin, seuraan Sinua maailmaan
vastaan köyhien ja tarvitsevien tarpeisiin, Luojani, seuraan Sinua maailmaan
käytä käsiäni ja jalkojani, jotta valtakuntasi voi tulla joka maailman nurkkaan
kunnes työsi on tehty – sillä usko ilman tekoja on kuollutta
miten emme antaisi eteenpäin sitä mitä olemme saaneet
annan itseni kokonaan Sinulle”

Muut tekstit: Ps. 18: 17-20, 26-29, Hes. 33: 30-33 ja Hepr. 12: 1-6.