Kadottava löytää

1.6..2015                           

Viime viikolla lähdin maalle, intensiiviviikonlopun jälkeen. – Mikä rauha ja hiljaisuus (mökkeilykausi ei ollut vielä alkanut)! Sateen raikastama ilma, valon leikki kosteilla lehdillä…  mustikkamättään vehmaus – katselin sitä ties kuinka kauan, vihreän eri sävyjä. Yksinkertaisesti ihanaa!
Käki alkoi kukkua sydämensä kyllyydestä. Kun sitä vain jatkui, aloin laskea: yli 50 kertaa yhteen menoon! Autuaallisista fiilistä se ei kuitenkaan häirinnyt, laittoi vain hymyilemään: jäikö levy päälle? Aina välillä jätti puolitiehen:”kuk”(mahtoiko miettiä oliko se nyt tässä), mutta jatkoi sitten “kuu, kukkuu…”.
Millainen ehtymätön aarreaitta meillä onkaan luonnossa, iloa kaikille aisteille.  Nautitaan kesästä ja kiitetään pienistä ja suurista aarteista! 🙂

Jeesus sanoi opetuslapsilleen: “Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua Sillä se, joka tahtoo pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä.
Mitä hyödyttää ihmistä, jos hän voittaa omakseen koko maailman mutta menettää sielunsa? Millä ihminen voi ostaa sielunsa takaisin?
Ihmisen Poika on tuleva Isänsä kirkkaudessa enkeliensä kanssa, ja silloin hän maksaa jokaiselle tämän tekojen mukaan. (Matt. 16: 24-27)

Ensi pyhän aiheena on ‘Katoavat ja katoamattomat aarteet’. Saavatko jotkut tämän maailman asiat minut niin valtaansa, että tärkein unohtuu? Hurmaantuminen auringon väreilystä mustikkamättäällä, käen loputon kukunta tyynenhiljaisessa illassa? – Luonnon ihanuutta ihmetellessäni ihmettelen ja kiitän myös kaiken tämän ihanuuden Luojaa.

Jeesus kehottaa seuraajiaan kieltämään itsensä. Minkä minussa on vaiettava, jotta voin olla, kuulla, tehdä ja seurata sitä, mitä tunnen Hänen tahtovan?
Itselleni se merkitsee paljolti sitä, etten välitä mitä muut ihmiset ajattelevat minusta. Se vapauttaa minut olemaan ihan vaan oma itseni. Siten annan myös Luojalleni vapauden tehdä minussa sitä, mitä Hän haluaa. – Miten paljon merkittävämpää se onkaan kuin toisten mielipiteet.

Show me Your ways – Darlene Zschech – Hillsong

“Näytä minulle tiesi, niin että voin kulkea kanssasi
näytä tiesi, toivoni on Sinussa
sydämeni kaipuu on rakastaa Sinua enemmän
elää tuntien kätesi kosketus vahvempana joka päivä
osoita tiesi, laitan toivoni Sinuun”

Muut tekstit: Ps. 49: 6-10, 16-2, Sananl. 30: 7-9 ja 1. Tim. 6: 6-12