Lähettäjä

 25.5.2015  Tabor - vuori  Tabor – vuori Galileassa

Kaikki valta Kaikki yksitoista opetuslasta lähtivät Galileaan ja nousivat vuorelle, minne Jeesus oli käskenyt heidän mennä. Kun he näkivät hänet, he kumarsivat häntä, joskin muutamat epäilivät. Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille näin: ”Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.”   (Matt. 28: 16-20)

Ylösnoussut Kristus tuli heidän luokseen, puhui heille, neuvoi heitä. Se kaikki oli vaan niin merkillistä; ei mikään ihme että muutamat epäilivät.
Mitäköhän opetuslapset miettivät? Tuomas oli saanut työntää sormensa Mestarin kylkeen ja käsien haavoihin. He olivat nähneet ylösnousseen Opettajansa syövän kanssaan paistettua kalaa rannalla. Eihän aaveella ole fyysistä kehoa, aave ei voi syödä… – Hän se oli, elävänä heidän kanssaan! Miten tämän kaiken voisi ymmärtää?
He saivat omin silmin nähdä Jumalan ihmeitä ja suuruutta, mutta joutuivat varmastikin toteamaan, etteivät sittenkään voi tätä kaikea käsittää.

Salattu Jumala – ensi pyhän aihe. Isä, Poika ja Pyhä Henki – kaikki yhdessä toteuttamassa suurta suunnitelmaa, jossa jokaisella on oma osansa.
On oikeastaan aikamoinen juttu, että me pienet ihmiset kuulumme olennaisena osana suuren Jumalan suunnitelmaan. Jotain siitä ehkä ajattelemme tietävämme, mutta paljon siitä on meiltä  salassa. Niin kuin on Hänkin.  Monien mielestä juuri salatut asiat ovat kaikkein mielenkiintoisimpia ja jännittävimpiä. Olisikohan niin, että Jumala ihan tarkoituksella ei paljasta meille kaikkea? Jotta meissä syntyisi halu etsiä, löytää, tuntea Häntä. Ja sitä, mitä Hän haluaa tehdä meissä ja kauttamme.

Lähettäjä – Jeesus oli kertonut opetuslapsilleen Isän lähettäneen hänet. Hän vuorostaan lähetti ja lähettää opetuslapsensa rakentamaan taivaan valtakuntaa todelliseksi maan päälle. Meitäkin Hän kutsuu tähän tehtävään.  
Jeesus antoi toimintaohjeet opetuslapsilleen. Niin todellista ylösnousseen Kristuksen  kohtaaminen heille oli, että he lähtivät ja toimivat saamiensa ohjeiden mukaan. Varmaan aavistamatta työnsä kauaskantoisuutta.
Oli myös tuo Mestarin lupaus. Ihmeellinen ja ihana lupaus myös tämän ajan opetuslapsilleen: Hän on kanssamme, kulkee mukanamme, joka päivä.

Holy, Holy, Holy – Hillsong United

“Pyhä, pyhä, pyhä Herra Jumala Kaikkivaltias
aamuvarhain kohotkoon laulumme luoksesi Jumala
kolme persoonaa, siunattu kolmiyhteys

pyhät ihailevat Sinua
laskevat kultakruununsa lasisen meren ympärille

kerubit ja serafit kumartavat edessäsi
Sinun, joka olit, joka olet ja tulet ikuisesti olemaan

vaikka pimeys peittää Sinut näkyvistä
vaikkei syntinen voi nähdä kirkkauttasi

vain Sinä olet pyhä, ei ole ketään vertaistasi
täydellinen voima, rakkaus ja puhtaus

kaikki tekosi ylistävät Sinun nimeäsi maan päällä, taivaassa ja merellä
Pyhä pyhä pyhä armollinen ja voimallinen
Jumala kolmena – siunattu kolmiyhteys”

_______

Pyhä pyhä pyhä Suuri Jumalamme, aamun tullen sinulle me tuomme kiitoksen
Pyhä pyhä pyhä armon antajamme laupias Herra kolmiyhteinen
Pyhä pyhä pyhä, autuaat ne kantaa kultakruunut eteen Herran valtaistuimen
enkeleiden kuoro kiitoksensa antaa, herrojen Herra iankaikkinen
Pyhä pyhä pyhä, kirkkautes loistaa, vaikka silmä syntisen ei näe kunniaas
pyhä olet yksin, vertaistas ei toista, rakkaus, voima kaikkivaltias
Pyhä pyhä pyhä, kiitoslaulu suuri kaikuu halki taivaan, maan ja merten äärien
Pyhä pyhä pyhä, armon vahva muuri oi Jumalamme kolmiyhteinen.  (virsi 134)

Muut tekstit: Ps. 95: 1-2, 6-7, 4. Moos. 6: 22-27, Jes. 66: 1-2 ja Ef. 1: 3-6 (7-10) 11-14