Lupaus

15.6.2015  Rauhan tielle –  Sakarias, lapsen isä, täyttyi Pyhällä Hengellä ja puhui profeetallisin sanoin:
“Ylistetty olkoon Herra, Israelin Jumala! Armossaan hän on katsonut kansansa puoleen ja valmistanut sille lunastuksen. Väkevän pelastajan hän on nostanut meille palvelijansa Daavidin suvusta, niin kuin hän ikiajoista asti on luvannut pyhien profeettojensa suulla.
Hän on pelastanut meidät vihollistemme vallasta, kaikkien vihamiestemme käsistä. Hän on nyt osoittanut laupeutensa, uskollisuutensa isiämme kohtaan. Hän on pitänyt mielessään pyhän liittonsa, valan, jonka hän isällemme Abrahamille vannoi. Näin me saamme pelotta palvella häntä vihollisistamme vapaina, pyhinä ja vanhurskaina hänen edessään kaikkina elämämme päivinä.
Ja sinua, lapsi, kutsutaan Korkeimman profeetaksi. Sinä käyt Herran edellä ja raivaat hänelle tien. Sinä johdat hänen kansansa tuntemaan pelastuksen, syntien anteeksiantamisen. Näin meidän Jumalamme hyvyydessään armahtaa meitä: Korkeudesta saapuu luoksemme aamun koitto. Se loistaa pimeydessä ja kuoleman varjossa eläville, se ohjaa jalkamme rauhan tielle.”  (Luuk. 1: 67-79)

Yhtä suurella rakkaudella, Joosef ja Jeesus - lapsi  kuvittelisin, kuin Sakarias piti sylissään Johannes – poikaansa, pitelee Joosef tuossa Jeesusta  (retriittikeskuksessa lähellä Roomaa).
Sakarias ylisti Jumalaa Hänen lupauksistaan. Samantapaiseen Jumalan ylistämiseen ja kiitokseen puhkesi Maria, kun enkeli oli ilmoittanut että Pyhä Henki laskeutuisi hänen ylleen ja hän synnyttäisi lapsen, josta tulisi ikuinen hallitsija. Sakarias ja Maria kiittävät Jumalaa Hänen hyvistä suunnitelmistaan, jotka tulisivat koskemaan koko ihmiskuntaa.

Pyhällä Hengellä on ensi hetkestä alkaen olennainen osa niin Johannes Kastajan kuin Jeesuksen elämässä. Johanneksen koko perhe sai täyttyä Pyhällä Hengellä. Äitinsä Elisabet, isänsä Sakarias ja Johannes itse. ‘Lapsi kasvoi ja vahvistui Hengessä’ (Luuk.1:80). Pyhä Henki ilmaisi heille tulevan Pelastajan.

Tule Pyhä Henki, vaikuta meissä. Jotta kaikki saisimme Johanneksen lailla todeta: “Minä olen nähnyt ja todistan, että tämä mies on Jumalan Poika.”
Uskon, että se muuttaisi tätä maailmaa tavalla, jota emme edes pystyisi kuvittelemaan.
Tule Pyhä Henki, täytä meidät, niin että näemme, että kuulemme; niin että löydämme Valon, joka tuo rauhan sydämiimme ja tähän maailmaamme. 

Sanctify – Come Holy Spirit – Annie Karto

“Pyhitä, tule Pyhä Henki, tule ja pyhitä kättesi työ
vuodata Pyhä Henki ylleni, kaikkeen mitä olen ja kaipaan olla
tahtosi ja kaipuusi on palaa minussa kuluttavana tulena
pyhitä kättesi työ, tuo tulesi ja armosi, tee sielustani asumuksesi” 

Iloista Juhannusta! 🙂

Juhannustekstit: Ps. 92: 2-6, Jes. 45: 8-12 ja Ap. t. 19: 1-6  ja Luuk. 1: 57-66. (Bloggasin tuosta Luukkaan evankeliumitekstistä jo viime vuonna, joten otin nyt vaihtoehtoisen tekstin.)