Taivaankansalaisina Maaplaneetalla

27.4. 2015                                                      airo                       

Täydellistä iloa Jeesus sanoi opetuslapsilleen:
”Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan.
Olen puhunut teille tämän, jotta teillä olisi minun iloni sydämessänne ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi. Minun käskyni on tämä: rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä. Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. Te olette ystäviäni, kun teette sen, minkä käsken teidän tehdä. En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte. Tämän käskyn minä teille annan: rakastakaa toisianne.” 

(Joh. 15: 10-17)

Ystäviäni – Tässä evankeliumiteksti, josta voisi ottaa minkä tahansa lauseen, antaa sen vain valua sisimpään ja tunnistella sen lempeää vaikutusta. Nyt jäi liplattelemaan tuo, kuinka Jeesus kutsuu opetuslapsiaan ystävikseen. Kristus, jossa jumaluus ilmenee täydesti, sanoo heikkouksia täynnä olevia seuraajiaan ystävikseen. Näitä, jotka ihmettelevät, kyselevät, eivät välillä ole lainkaan kartalla ja siksi välillä hangoittelevat vastaankin. – Ah, minäkin siis voin uskoa, että saan olla Hänen ystävänsä!
Mutta… onhan tuossa tuo ‘kun’ – sana: “…kun teette sen, minkä käsken teidän tehdä”. Enkö olekaan Mestarin ystävä, jollen pysty tekemään sitä mitä Hän toivoo minun tekevän? Jeesus sanoo, että jos noudatan Hänen käskyjään, pysyn  hänen rakkaudessaan. Jos. Sisäinen liplatus alkaa muuttaa lauseiden järjestystä: voisiko ollakin niin, että jos pysyn hänen rakkaudessaan, se muuttaa minua niin, että halu tehdä hänen tahtonsa mukaan herää ja kasvaa? Tuntuu aika loogiselta, kun tietää Hänen rakkautensa vaikutuksen.

Kristus vetää meitä puoleensa, ystävikseen. – Siinä, Hänen lähellään, tapahtuu. Se ei ole mikään status quo. Se on jatkuvaa prosessia. Onneksi.
Liplatus sisimmässäni tasaantuu. Saan olla siinä, levätä Hänen Rakkaudessaan, Hänen ystävänään. Saan kuulostella rauhassa, kunnes tunnen että on aika taas lähteä liikkeelle. Vielä en tiedä mihin. Mutta uskon ja luotan, että lähtiessäni Hän lähtee mukaan.

Kristus, Ystävämme, auta meitä avautumaan vaikutuksellesi niin että voimme olla ja toimia Sinun Rakkauttesi, Myötätuntosi, Huolenpitosi ja Valosi heijastuksina täällä Maan päällä. Muovaa meitä Hengelläsi niin että Sinun Hyvyytesi, Ilosi ja Rauhasi valtaavat sydämemme – ja sen seurauksena planeettamme. Niin että se muuntuu paremmaksi paikaksi… ei kun Hyväksi paikaksi kaikille elää.

Cantate Domino – Choir of Somerville

Ensi pyhän, nimeltään Cantate (Laulakaa), muut tekstit ovat:  Ps. 98: 2-9, Jes. 4: 2-6 ja 1. Joh. 3: 18-24.