Kuninkaasi tulee kunniassa

4.12,2022. Toisen adventtisunnuntain tekstit kehottavat haasteiden keskellä olevaa kääntämään katseensa kohti Häntä, joka tuo Valon pimeään. Luottamaan siihen, että vaikeuksiin on apu tulossa. Odottamaan luottaen siihen, että Hän tavalla tai toisella ojentaa auttavan kätensä.    

Anna meidän nähdä kasvojesi valo
Jumala, Sebaot, katso jälleen meihin taivaastasi,
käänny puoleemme ja katso meitä! Ota hoitoosi tämä viiniköynnös, taimi, jonka oikealla kädelläsi olet istuttanut itseäsi varten, lapsi, jolle sinä olet antanut voiman.
Menehtykööt ne uhkaavan katseesi alla, jotka ovat sen polttaneet ja pirstoneet! Mutta suojatkoon sinun kätesi palvelijaasi, joka on oikealla puolellasi, ihmislasta, jolle sinä olet antanut voiman.
Me emme käänny sinun luotasi pois. Anna meidän elää, me huudamme sinun nimeäsi.
Jumala, Herra Sebaot, auta meidät ennallemme, anna meidän nähdä kasvojesi valo, niin me pelastumme.  Ps. 80:15–20

Kyllä tässä maailmanmenossa tekee mieli huokaista samaan tapaan kuin tuo psalminkirjoittaja aikanaan: ota hoitoosi kaikki tämä, mikä luomakunnassasi on nyt niin huonoissa kantimissa.
Anna meille voimaa uskoa hyvän voittoon. Anna meidän nähdä Valosi kaiken pimeyden keskellä. Auta meitä muistamaan, että näytti miltä hyvänsä, Valo voittaa. Sinun Valosi. Sinun Rakkautesi ja huolenpitosi. 

💛💙🙏💛💙🙏💛💙🙏💛💙🙏💛💙🙏💛💙🙏💛💙🙏

Ukrainalainen Jeva Skaletska, 12v, aloitti päiväkirjan kirjoittamisen Venäjän hyökättyä Ukrainaan 24. helmikuuta. Hän haluaa julkaistulla kirjallaan ‘Ette tiedä mitä sota on’ muistuttaa, että kaikkein pahimmasta – sodastakin – voi selvitä hengissä.

Kotoa piti paeta, öitä viettää pommisuojassa. Oli ulkonaliikkumiskieltoja, pelkoa ja paniikkikohtauksia. Koti, koulu, pianoharrastus ja ystävät piti jättää, kun kuurouttavaa tykkitulta oli paettava. Kellarissa piileskellyt Jeva kertoo ja hänen isoäitinsä matkasta Ukrainan läpi ensin Budapestiin ja sieltä Dubliniin

Ihmeitä tapahtuu – Isoäiti on ollut Jevalle suurena tukena. Jeva kertoo: “Aina kun olen kysynyt häneltä selviämmekö me, hän on aina luvannut, että kaikki järjestyy. Isoäitini kertoi myös, että ihmeitä tapahtuu, jos uskoo Jumalaan. Ja nyt ihme on tapahtunut.”

Tärkeintä on elämä – Jeva toteaa: “Toivon, että ihmiset ymmärtäisivät ja arvostaisivat rauhallista taivasta ja kaikkea mitä heillä on. Mutta kaikkein tärkeintä on elämä.”

💛💙🙏💛💙🙏💛💙🙏💛💙🙏💛💙🙏💛💙🙏💛💙🙏

Bible Promise Book‘ista eteen tullut jae:
Hän antaa sokeille näön ja nostaa maahan painetut jaloilleen. Herra rakastaa oikeamielisiä, (Ps.146:8)

Lähteitä puhkeaa erämaahan
Voimistakaa uupuneet kädet, vahvistakaa horjuvat polvet, sanokaa niille, jotka sydämessään hätäilevät:
”Olkaa lujat, älkää pelätkö. Tässä on teidän Jumalanne!
Kosto lähestyy, tilinteon hetki. Jumala itse tulee ja pelastaa teidät.”
Silloin aukenevat sokeiden silmät ja kuurojen korvat avautuvat,
rampa hyppii silloin kuin kauris, mykän kieli laulaa riemuaan.
Lähteitä puhkeaa autiomaahan, vuolaina virtaavat purot arolla.  Jes. 35:3–6

Älkää pelätkö Jumala itse tulee ja pelastaa. Niin useasti raamatunteksteissä toistuu tuo rauhoittava pieni kehotus: “Älkää pelätkö”- Hän, joka on kaikkia tilanteitamme niin monin verroin suurempi ja vahvempi, toivoo että pysymme rohkeina, silloinkin kun tilanteet näyttävät huolestuttavilta.
Sokeat saavat näkönsä, kuurot kuulevat. –
Mille asioille olen/olet sokea tai kuuro tänään, tämän adventin aikana?
Kristus, avaisitko silmäni näkemään ja kuulemaan niitä oikeasti tärkeitä asioita., tänään, ja Joka päivä.  🙂

Kestävyyden tarve 
Älkää heittäkö pois rohkeuttanne, sillä se palkitaan kerran runsaasti. Kestävyys on teille tarpeen, jotta pystyisitte täyttämään Jumalan tahdon ja siten saisitte omaksenne sen, minkä hän on luvannut. Onhan sanottu näin:
      – Vähän aikaa vielä, vain vähän aikaa, niin tulee se, jonka on määrä tulla, eikä hän viivyttele.       Kun vanhurskas palvelijani uskoo, hän saa elää, mutta jos hän luopuu, en häntä hyväksy.
    Me emme ole niitä, jotka luopuvat ja joutuvat tuhoon, vaan niitä, jotka uskovat ja pelastavat sielunsa.  Hepr. 10:35–39

Valppaat palvelijat
Jeesus sanoo:
    ”Pitäkää vaatteenne vyötettyinä ja lamppunne palamassa. Olkaa niin kuin palvelijat, jotka odottavat isäntäänsä häistä valmiina heti avaamaan oven, kun hän tulee ja kolkuttaa. Autuaita ne palvelijat, jotka heidän herransa palatessaan tapaa valvomasta! Totisesti: hän vyöttäytyy, kutsuu heidät pöytään ja jää itse palvelemaan heitä. Autuaita nuo palvelijat, jos hän tapaa heidät näin valvomasta, tulipa hän ennen sydänyötä tai sen jälkeen!
    Ymmärrättehän, että jos talon isäntä tietäisi, minä yön tuntina varas tulee, hän ei antaisi murtautua taloonsa. Olkaa tekin valmiit, sillä Ihmisen Poika tulee hetkellä, jota ette aavista.”
Luuk. 12:35-40

Olla avoin ja valmiina sille, että aivan odottamattomalla hetkellä Hän voi tulla. Sitä Hän haluaa.
Ylösnoussut Vapahtaja voi tulla niin monella tavalla. Lukittujen ovien lävitse, kuten ylähuoneessa peloissaan odottavien opetuslastensa luo. Tai vierelle kulkemaan, kuten Emmauksen tiellä niiden kahden opetuslapsen rinnalle, jotka olivat matkalla kotiin.
Tai sellaista kirkkautta säteillen, joka sai Paavalin häikäistymään ja putoamaan ratsunsa selästä Damaskoksen tiellä.

Hän voi myös tulla aivan huomaamatta, kuiskata jotain hiljaa sisimpäämme. Ihan kesken arkisten aherrusten, vaikkapa tiskatessa, tai jotain muuta rutiinihommaa tehdessä sellaista, mikä ei vaadi erityisesti keskittymistämme. Tai vaikkapa rauhallisella kävelylenkillä. 

Kun mieli on askaroi työskentelee jonkin asian parissa, se ei välttämättä kuule Hänen hienovaraista kolkutusta.  
Siksi minusta on ihanaa kun aina välillä voi tehdä asioita, jotka eivät edellytä mitenkään erityisesti johonkin tiettyyn asiaan keskittymistä, vaan ajatukset voi päästää huilimaan. Tai pikemminkin: antaa niiden vain olla. 

Toinen juttu on, kun aivan tietoisesti antaa ajatustensa hiljentyä ja keskittyy rauhoittua ja haihtua, ja luo sellaisen sisäisen tilan, johon jotakin voi tulla. Hiljentyminen, keskittyminen, valpas olo – sellaista Jeesus toivoo evankeliumitekstissä. Huomio on suuntautunut täysin siihen, mitä odotetaan ja toivotaan tulevaksi.   

Monet muslimit ja juutalaiset ovat kertoneet, että kun he ovat hartaasti ja pitkään rukoilleet, että Jumala ilmoittaisi heille itsensä, niin että he tietäisivät, että Hän kuulee heitä ja näkee heidän tilanteensa, Kristus on ilmestynyt heille valoisana hahmona, kuitenkin sellaisena, että he ovat tunnistaneet Hänet Jeesukseksi. Tai sitten he ovat Paavalin tavoin hämmentyneinä huudahtaneet: “Kuka sinä olet?” Ja kuulleet vastauksen: “Minä olen Jeesus.”

Come Thou Long Expected Jesus – Maranatha!

‘Tule, kauan odotettu Jeesus
syntynyt vapauttaaksesi kansasi
vapauta meidät peloistamme ja synneistämme
auta meitä löytämään rauha Sinussa
israelin voimassa ja lohdutuksessa
olet koko maailman toivo
jokaisen kansakunnan rakas kaipaus
joka kaipaavan sydämen ilo

Synnyit vapauttamaan kansasi
lapseksi synnyit, olet kuitenkin Kuningas
synnyit hallitsemaan meissä ikuisesti
tuo nyt armon valtakuntasi
ikuisen Henkesi kautta hallitse sydämiämme
kaikkivaltiaan arvovallallasi
nosta meidät kirkkaan valtaistuimesi luo’