Kaikkeuden Valtias

14.11.2016   Lumen valo –   Minkä valon lumi toikaan marraskuuhun. Keveästi kolattavaa höttölunta; lapset innoissaan liukumäistä ja lumilinnoista! 🙂
OI kun saataisiin pitää lumi maan eteläisissäkin osissa.

Valkeaa kuin lumi                    Valo

Tuli eräs  –  Kun minä sitä katselin, istuimet asetettiin paikoilleen, ja Ikiaikainen istuutui.
Hänen pukunsa oli valkea kuin lumi ja hänen hiuksensa ja partansa kuin puhdas villa.
Hänen valtaistuimensa oli tulen liekkejä, ja sen pyörät olivat palavaa tulta.
Hänen luotaan lähti liikkeelle tulinen virta.
Tuhannet ja taas tuhannet palvelivat häntä, miljoonat seisoivat odottaen hänen edessään.
Oikeus asettui istumaan, ja kirjat avattiin.
Yhä minä katselin yöllisiä näkyjä ja näin, miten taivaan pilvien keskellä tuli eräs, näöltään kuin ihminen. Hän saapui Ikiaikaisen luo. Hänet saatettiin Ikiaikaisen eteen, ja hänelle annettiin valta, kunnia ja kuninkuus, kaikkien kansojen, kansakuntien ja kielten tuli palvella häntä.
Hänen valtansa on ikuinen valta, joka ei katoa, eikä hänen kuninkuutensa koskaan häviä.
(Dan. 7: 9-10, 13-14)

Kristus Kaikkivaltias               Kristus Kaikkivaltias

Moniin jumaliin ja voimiin uskovan ja niitä palvovan maan, kuninkaan ja hovin vaikutuspiirissä Babylonian pakkosiirtolaisuudessa Daniel pysyi vahvassa uskossa ja rukousyhteydessä Kaikkivaltiaaseen Jumalaan. Tältä hän sai viisautta ja johdatusta mitä kiperimpiin tilanteisiin.
Kuningas Nebukadnessar rakennutti temppeleitä, palatseja, vahvoja muureja suojaamaan maataan  sekä mahtavat riippuvat puutarhat toisesta maasta kotoisin olevalle vaimolleen.
Nebukadnessar halusi kuulla unensa merkityksen. Enteidenselittäjät ja loitsupapit eivät pystyneet sitä selittämään. Mutta Daniel sai Jumalalta selityksen uneen ja kertoi sen kuninkaalle, jolloin tämä tunnusti, että Danielin Jumala on jumalien Jumala ja kuninkaiden Herra, ja nimitti Danielin koko Babylonian viisauden ylivalvojaksi. 

Jumalan Hengen vaikutus – Daniel selvisi ja yleni tuon kiihkeän, helposti kuolemantuomioita jakelevan kuninkaan hovissa siksi, että hänelle Jumalan puoleen kääntyminen oli ykkössijalla. Kolmesti päivässä hän polvistui kotonaan rukoilemaan ja kiittämään Jumalaa. Hän rukoili ja paastosi yksin ja yhdessä tovereidensa kanssa, heidän ja kansansa puolesta. Hän pyysi Jumalalta neuvoa ja johdatusta. 

Danielin näky voi mielestäni osaltaan auttaa ymmärtämään Jumalan ihmiskuntaa koskevan suunnitelman keskeistä osaa. Jumala näytti Danielille ennalta (satoja vuosia ennen toteuttamista) kuinka Hän tulisi antamaan kaiken vallan ‘eräälle ihmisen näköiselle’; ehkä sen vuoksi, että ihmiset uskoisivat nähdessään sen tapahtuvan.
Samoin toimi sittemmin tuo ‘eräs’: kertoi opetuslapsilleen useampaan kertaan, mitä tulisi tapahtumaan; jotta nämä uskoisivat. Uskoisivat että hän on Messias. Ja että kaikki kävisi niin kuin profeetat olivat sanoneet. 

Tuon erään (jonka syntymä määrittää ajanlaskumme alun) elämä, kuolema, ylösnousemus 3. pv:nä, ilmestymiset ylösnousemuskehossa sekä taivaaseenastuminen (nämä useampiin lähteisiin dokumentoituina, monien silminnäkijöiden todistamina), ovat nykyään tiedossa.
Kaikkien saatavilla olevien lähdeaineistojen perusteella luulisikin, että meidän aikamme ihmisten olisi helpompi uskoa tähän erääseen kuin niiden, joilla ei sellaisia ollut.   

Monille tuottaa vaikeuksia uskoa, että pienen Lähi-Idän kylän eläinsuojaan syntynyt, rakennusmiehenä perheelle elantoa hankkinut, rakkautta,  myötätuntoa ja anteeksiantoa jakanut ja opettanut, sokeita, kuuroja ja rampoja parantanut, kuolleita herättänyt ja monia muita ihmeitä tehnyt, poikkeuksellisen syvällistä mielen ja sydämen viisautta ilmentänyt, ristille naulittu, kuolleista herätetty, ylösnousseena opetuslastensa kanssa aterioinut mies on tuo Danielin vision kuvaama ‘eräs’. – Eräs, jolle on annettu ikuinen valta. 

Toisenlaisiin käsiin – Itse kummeksun ennemminkin esim. viimeviikkoista: maailman suurimman  henkilökohtaisen maallisen vallan luovuttamista aivan toisenlaisiin käsiin: omaa nimeään kantavia pilvenpiirtäjätorneja ja luksushotelleja rakennuttaneen, täysin vailla poliittista kokemusta olevan, puheissaan vuolaasti valheita viljelleen, ihonväriin tai kansallisuuteen perustuvaa ihmisten syrjintää osoittaneen, naisia halventavasti kohdelleen, vammaista toimittajaa ivanneen, Telluksemme toisen suurvallan, Venäjän johtajaa (johtamistapaa) ihailevan ilmastonmuutoksen nonchaleeraajan (jne).

Tunteisiin laskelmoivasti vetoava vaalipropaganda tehosi. Sellainen on ennenkin sytyttänyt ihmisiä. Mutta huolestuttavaa on, kun valutetaan polttoainetta nationalistisille aatteille. Sen seuraukset tiedämme.  
Hätkähdytti erään toimittajan kysymys: milloin Eurooppa saa oman trumppinsa?
Millaisen ilmapiirin haluamme kasvavan maassamme ja maailmassa? Kovan omaneduntavoittelun vaiko vastuullisen, ihmisarvoa kunnioittavan?

Kristuksen mieli – Paavali kirjoitti filippiläisille:
“Jos kerran yhteys Kristukseen rohkaisee ja hänen rakkautensa suo lohdutusta, jos Henki meitä yhdistää ja jos tunnemme hellyyttä ja myötätuntoa toisiamme kohtaan, niin tehkää minun iloni täydelliseksi ja olkaa yksimielisiä. Liittäköön teitä toisiinne rakkaus, sopu ja sama mieli. Älkää tehkö mitään itsekkyydestä tai turhamaisuudesta, vaan olkaa nöyriä ja pitäkää kukin toista parempana kuin itseänne. Älkää tavoitelko vain omaa etuanne vaan myös muiden parasta. Olkoon teilläkin sellainen mieli, joka Kristuksella Jeesuksella oli.” (Fil.2:1-5)

Danielin näky innosti minua siinä määrin, että se laittoi taas lukemaan Danielin kirjaa. Daniel on hieno esimerkki uskosta ja uskollisesta palvelemisesta.
Kuningas Dareios oli huomannut vahvan Hengen vaikutuksen Danielissa, ja halusi tämän vuoksi asettaa hänet koko valloittamansa valtakunnan johtoon. Tästä kateelliset kollegat, jotka eivät  löytäneet Danielista mitään vilppiä, laiminlyöntiä tai rikkomusta, vetosivat Danielin uskontoon.
Vastentahtoisesti Dareioksen oli määrättävä Daniel leijonien luolaan. Helppo kuvitella Danielin viettäneen koko yön luolassa Jumalaa palvoen ja Hänen varjeluksestaan kiittäen.
“Minun Jumalani lähetti enkelin sulkemaan leijonien kidan, eivätkä ne vahingoittaneet minua, koska Jumalani havaitsi minut viattomaksi, enkä minä ole tehnyt mitään väärää myöskään sinua kohtaan, kuningas”, sanoi Daniel Dareiokselle aamulla.

Elävä Jumala – Tämä sai Dareioksen julistamaan Danielin Jumalan olevan “elävä Jumala, ikuisesti pysyvä. Hänen kuninkuutensa ei koskaan häviä eikä hänen valtansa koskaan lopu. Hän pelastaa ja vapauttaa, hän antaa ennusmerkkejä ja tekee ihmeitä taivaassa ja maan päällä, hän, joka pelasti Danielin leijonien kynsistä.”
Aivan kuin Dareios olisi nähnyt välähdyksen Jeesus Kristuksen kirkkaudesta, Jumalan ikuisen kuninkuuden ja vallan perijästä, Pelastajasta ja Vapahtajasta.

Viisauden lähde – Danielin tapa elää ja toimia auttoivat häntä selvittämään tilanteita, joissa hallitsijan mielivalta olisi voinut koitua kohtalokkaaksi. Danielin syvällinen rukouselämä oli johdattanut hänet Viisauden lähteelle. Sen seurauksena myös hallitsijat löysivät todellisen Jumalan.
Mistä löytyisi danieleita meidän ajallemme? 

Rakas Jumalamme, auta niin maiden johtajia kuin meitä kansalaisia tulemaan Sinun Valtakuntasi kansalaisiksi. Auta meitä Danielin tavoin etsimään Sinun Viisauttasi, Tahtoasi, Valoasi ja Johdatustasi.
Kristus, Kaikkivaltias, opeta meille Myötätuntoasi ja Oikeudenmukaisuuttasi.
Kiitos Sinulle, Kaikkeuden Valtias.

Glorify You Alone – Gateway Worship

“Kuka on Kirkkauden Kuningas? Ihmeellinen olet, ei ole vertaistasi
Kuka on tämä Kuningas, niin pyhä että Hänen valtaistuimensa edessä jokainen kumartuu?
Jeesus, Jumalan Karitsa, Pelastaja ja Kuningas, Sinä vain olet palvontamme arvoinen ikuisesti
Sinut on korotettu Taivaiden valtaistuimelle, ylistämme Sinua ainoastaan
kuka on tämän armeliaisuuden Kuningas, ihana ja täynnä armoa
kuka on tämä arvollinen Kuningas, jota kansakunnat kunnioittavat ja kuningaskunnat ylistävät
Sinä olet Kuningas, joka pelastaa meidät, voimakas ja täynnä Rakkautta
olet Kuningas jonka veren joka pisara antoi  meille elämän”

Muut tekstit: Ps. 143: 1-10, 2. Tess. 1: 3-10 ja Matt. 25: 31-46.

Ensi pyhän aiheen – Kristus kaikkeuden Herra – tekstejä löytyy myös bloggauksistani 16.11.15 (Salattua tietoa) ja 21.11.14 (Christos Pantokrator).