Kadonnut löytyy

5.6.2016               iloa silmälle ja masulle

4-5 v sitten istutin pihalle runsaasti salaattia, yrttejä sekä joitakin syötäviä kukkia. Ja iloitsin siitä, kuinka kauniita annoksia niistä sai lautaselle. Söin joka päivä aterian, josta niin silmät kuin suu nauttivat, otaksuin että massukin. (Nämä kuvat ovat muistona tuolta kesältä.) – Olikohan seuraavana vuonna kun näin uutisen, jossa todettiin ihanansinisen kurkkuyrtin sisältävän maksaa vaurioittavaa ainetta, En ole sen siemeniä sittemmin nähnyt kaupanhyllyillä. En tiedä maksasta, mutta hengissä kuitenkin vielä ollaan….

.                              ateria puutarhasta

Iloitkaa kanssani Publikaanit ja muut syntiset tulivat Jeesuksen luo kuullakseen häntä. Fariseukset ja lainopettajat sanoivat paheksuen: ”Tuo mies hyväksyy syntiset seuraansa ja syö heidän kanssaan.”
Silloin Jeesus esitti heille vertauksen:
”Jos jollakin teistä on sata lammasta ja yksi niistä katoaa autiomaahan, niin totta kai hän jättää ne yhdeksänkymmentäyhdeksän, lähtee sen kadonneen perään ja etsii, kunnes löytää sen. Kun hän löytää lampaansa, hän nostaa sen iloiten hartioilleen, ja kotiin tultuaan hän kutsuu ystävänsä ja naapurinsa ja sanoo heille: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa.’ Minä sanon teille: näin on taivaassakin. Yhdestä syntisestä, joka kääntyy, iloitaan siellä enemmän kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä hurskaasta, jotka eivät ole parannuksen tarpeessa.
Tai jos naisella on kymmenen hopearahaa ja hän kadottaa niistä yhden, niin totta kai hän sytyttää lampun, lakaisee huoneen ja etsii tarkoin, kunnes löytää sen. Ja rahan löydettyään hän kutsuu ystävättärensä ja naapurin naiset ja sanoo: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin rahan, jonka olin kadottanut.’ Yhtä lailla, sen sanon teille, iloitsevat Jumalan enkelit yhdestäkin syntisestä, joka tekee parannuksen.”   (Luuk. 15: 1-10) 

Etsintää – Vaikkei ole varttunut paimentolaiskulttuurissa, kuva eksynyttä lammasta etsivästä paimenesta tuntuu läheiseltä, koskettaa tunnetasolla. – Viime viikolla erään ystäväni kanssa muistelimme (taas kerran) itsellemme lempeästi hymyillen, miten monissa ihan uskomattomissa asioissa olimmekaan olleet aikoinaan mukana! Millä innolla osallistuttiin kaikenlaisiin kursseihin ja tilaisuuksiin. Ja aina tuli eteen jotain uutta ja mielenkiintoista.  (Minä olin vielä paljon  aktiivisempi näissä asioissa kuin ystäväni.) 

Jotain muuta – Aina jäi kuitenkin tunne, että oli vielä jotain muuta, sellaista, mitä en vielä ollut löytänyt; mitä sisimmässäni etsin ja kaipasin. Kunnes Paimen lopulta tuli, löysi eksyneen lampaansa, kutsui kulkemaan kanssaan. En moitteen sanaa kuullut, ilon tunsin. Ja se ilo oli molemminpuolinen.

Korkeita värähtelyjä? – Siinä missä korkeat värähtelyt aiemmin  toimivat kriteerinä sille, missä/mistä halusi olla osallisena, haluan nyt  Korkeimman, Puhtaimman, Pyhimmän – Jumalan Pyhän Hengen – läsnäoloa. Nykyään minulle on tärkeää tiedostaa, mistä läsnä oleva tai tilanteeseen tuleva voima/energia/vaikutus on kotoisin. Kun pysyn Kristuksen lähellä/Hänen kanssaan/Hänessä, se on minulle myös vakuus siitä, että Pyhä Henki on lähelläni/kanssani/minussa. . 

Taas kadonnut? – Toinen Jeesuksen vertaus, jossa nainen kadottaa rahan, vie ajatukseni ihan maallisiin: miten usein onnistunkaan kadottamaan rillini ja kännykkäni! Avaimilla on vakipaikka, ja lompsakin yleensä löytyy. Mutta mistä keksisi rilleille ja kännylle paikan, josta ne aina tarvittaessa löytäisi? Niitähän käyttää milloin missäkin! – Vaikka tässä onkin mahdollisuus mitä mainioimpaan muistiharjoitukseen, ei sen harjoitteleminen kiireellisissä tilanteessa ole niin kivaa (vaikka ilo onkin aina suuri sitten kun löytyy).

Enkelit iloitsevat – Miten suloinen kohta tuo, kuinka Jumalan enkelit iloitsevat, kun teen parannuksen. – Haluan ajatella  että pienetkin parannukset voi laskea tähän mukaan! Kuten se, että opettelen huolehtimaan paremmin tarvitsemistani asioista, Kunnes jonain päivänä olen oppinut jättämään ne joka kerran tietoisesti paikkaan, josta löydän ne heti tarvittaessa. 🙂 

The Lost are Found  – Hillsong Worship.

“Ikuinen – maallisten aikojen haihtuessa  Jumala Sinun Valtakuntasi armo hallitsee
Kaikkeuden Herra, olet lähelläkoko universumi on jalkojesi alla
Vapahtajassa epäoikeudenmukaisuus muuntuu oikeudeksi
Sinun kunniaksesi, jotta Sinun nimeäsi korotettaisiin
kadonneet löytyvät, sokeat näkevät, rammat kävelevät, kuolleet elävät
ja Sinä olet Jumala, ikuisesti hallitset”