Rukouksia

8.3.2020.  Nyt jos koskaan rukouksiamme tarvitaan. Joka puolella maailmaa rukoillaan Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta. Kannetaan mekin kortemme kekoon ja yhdytään rukoilijoiden joukkoon.  🙏 💛💙🙏.
Rukoillaan myös Euroopan ja koko maailman rauhan puolesta 🙏 🙏 🙏

ÄITIEN RAUHANKULKUE la:na 12.3. klo 12 Hgissä lähtee Eduskuntatalolta kohti Senaatintoria. Vaikken ole mikään mielenosoitus- ja marssijatyyppi, niin tähän aion osallistua.
(Sitoutumatonta ja puolueetonta #mothersforpeace -rauhankulkuetta on viestinnällisesti tukenut Suomen Pakolaisapu, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, MLL sekä suomalaiset sitoutumattomat rauhanjärjestöt.)

Kaikki ovat tervetulleita rauhankulkueeseen, sanovat sen järjestäjät (= 2 äitiä): Äidit, äidinmieliset, lapselliset ja lapsettomat, äitejä rakastavat, kummit, mummit, vaarit – jokainen, joka tuntee myötätuntoa Ukrainan tapahtumia kohtaan.’ 💛💙🙏 

Mika Aaltola, Ulkopoliittisen instituutin johtaja, totesi sekä uutislähetyksessä että tviitissään, että “Nyt on aika olla hereillä, osoittaa Suomen kaduilla mieltään kotimaastaan kamppailevien ukrainalaisten puolesta. Päättäväisyyttä Suomen ja vapaan Euroopan puolesta. Sillä on myös merkitystä. Suomen viesti sodan mielettömyydestä tuntuu Venäjällä. Liehukoon vapaan Ukrainan lippu.”

Ensi pyhän psalmiteksti: 

Sinun puoleesi, Herra, minä käännyn. Jumalani, sinun apuusi minä luotan.
Enhän luota turhaan, ethän anna vihollisilleni sitä riemua, että he voittavat minut!
Ei kukaan, joka luottaa sinuun, jää vaille apuasi. Vain luopiot joutuvat häpeään.
Herra, osoita minulle tiesi, opeta minua kulkemaan polkujasi.
Ohjaa minut totuuteesi ja opeta minua, sinä Jumalani, auttajani!
Sinuun minä luotan aina. Herra, sinä olet laupias, muista minua,
osoita ikiaikaista hyvyyttäsi.
Älä muista nuoruuteni syntejä, älä pahoja tekojani!
Sinä, joka olet uskollinen ja hyvä, älä unohda minua!
Hyvä ja oikeamielinen on Herra, hän neuvoo tien syntisille.
Hän hankkii sorretuille oikeuden, hän opettaa köyhille tiensä.
Herran tie on hyvä, hän on uskollinen niille,
jotka pitävät hänen liittonsa ja lakinsa.  (Ps. 25:1–10)

Rukous ja uskoensi pyhän aihe – ei voisi olla ajankohtaisempi. Rukouksillamme on merkitystä. Taivaissa kuullaan rukouksemme, ja niihin vastataan.
Rohkaisevaa ja uskoamme vahvistavaa on, kun saamme kuulla rukousvastauksia. Alla Ukrainasta tulleita viestejä.

Rukouspyyntöjä ja rukousvastauksia – Kiovasta tulleessa viestissä kerrottiin Ukrainan itsenäisyyden ja vapauden puolesta taistelevien sotilaitten ja muiden tavallisten ihmisten kertomista rukouspyynnöstä’ ja -vastauksista:
– Tunnemme teidän rukouksemme. Joskus tapahtuu jotain todella selittämätöntä. Ihan kuin näkymätön käsi todella ohjaisi luoteja ja muita ammuksia meistä pois niin että ne lentävät ohitse.  
– Saamme voittoja hyvin vaikeissa tilanteissa, aivan kuin joku johtaisi niitä.
– Muutumme näkymättömiksi viholliselle,  mutta itse näemme heidät täydessä pimeydessä ja tiedämme mitä ja miten toimia.
– Tämä kaikki rohkaisee meitä ja antaa voimia. Uskomme että itse Herra Jeesus puolustaa Ukrainaa. 
– Pyydämme, älkää lopettako rukouksianne, vaan rukoilkaa yhä edelleen. Tarvitsemme teitä! 💛💙🙏 

Ukrainan tilanne on yhdistänyt paitsi kansoja myös eri kirkkokuntia ja uskonnollisia yhteisöjä rukoileman yhdessä, niin Ukrainassa kuin ympäri maailmaa. 
Volodymyr Zelenskyi sai puhelun paavi Franciscukselta, jossa paavi ilmaisi syvän surunsa niiden traagisten tapahtumien takia joita Ukrainassa tapahtuu. 

Presidentti Zelenskyi kertoi tviitissään 26.26.2.22 kiittäneensä paavia tämän rukouksista Ukrainan ja tulitauon puolesta. ja kertoi ukrainalaisten tuntevan paavin hengellisen tuen:
@ZelenskyyUa – Thanked Pope Francis @Pontifex for praying for peace in Ukraine and a ceasefire. The Ukrainian people feel the spiritual support of His Holiness.  💛💙🙏 

Kristus oli ja on heikkojen ja sorrettujen puolella. Tätä paavi Franciscus myös on korostanut siitä lähtien kun tuli valituksi kat. kirkon hengelliseksi johtajaksi. 

Ukrainan ortodoksit rukoilevat, Suomen ekumeeninen neuvosto (SEN) otsikoi sivuillaan ja kirjottaa toivonliekin lepattavan: 
‘Sodan syttymisessä harvoin saattaa nähdä positiivista. Useimmiten raa’an taistelukeskeinen kuva peittää sen vähäisenkin toivonliekin, joka tuohuksessa heikosti lepattaa. 
Ukrainassa esimerkiksi sen, että Kansallisen ykseyden päivänä 16.2.2022 maan kaikki kirkot ja uskokunnat rinta rinnan kantoivat rukousta rauhan puolesta tuhatvuotisessa Sofian katedraalissa. Ja sen, että piiritetyn Kiovan luolaluostarin maanalaiset tilat ovat auki pommisuojina käytettäviksi. 
Heti Venäjän invaasion alettua myös ortodoksien runsas kolmekymmenvuotinen skisma eli hajaannus väistyi sivummalle.’  

Ukrainalaiset sotilaat uskovat Jumalan auttavan heitä ”kummallisia asioita tapahtuu”. Noin otsikoi Seurakuntalainen.fi 3.3.22.
Uutisessa kerrotaan, kuinka u
krainalaisia uskovia rohkaisee ja vahvistaa tieto siitä, että uskovat ympäri maailmaa rukoilevat heidän puolestaan. 💛💙🙏

Rukouksen voima – Valkovenäjällä pitkään asunut amerikkal. pastori kertoo, että hänen ukrainalaiset ystävänsä ovat kokeneet rukousten voiman sodan keskellä. Hänen mukaansa hänen ukrainalaiset ystävänsä uskovat vahvasti, että Jumala vastaa rukouksiin, joita heidän puolestaan rukoillaan eri puolilla maailmaa.
”Tieto ei ainoastaan rohkaise, vaan he saavat monilta sotilailta viestejä, että kummallisia asioita tapahtuu”, pastori sanoi. ”He sanovat, että ovat nähneet asioita, joita ei tavallisesti näe, että luodit vain menevät ohi, eivätkä osu heihin.”

Naapurimaiden kristityt rukoilevat yhdessä – Valkovenäjällä toimiva pastori kertoi myös, että valkovenäläiset ovat hyvin järkyttyneitä siitä, että heidän maataan käytetään hyökkäykseen Ukrainaan. Hän kertoi, että Valkovenäjän ja Ukrainan uskovat ovat tiiviisti yhteydessä ja tukevat toisiaan. ”Rukoilemme ja toivomme, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan päättyy nopeasti.” 💛💙🙏 

Äidin usko – Jeesus meni Tyroksen ja Sidonin seudulle. Siellä muuan kanaanilainen nainen, sen seudun asukas, tuli ja huusi: ”Herra, Daavidin Poika, armahda minua! Paha henki vaivaa kauheasti tytärtäni.” Mutta hän ei vastannut naiselle mitään.
    Opetuslapset tulivat Jeesuksen luo ja pyysivät: ”Tee hänelle jotakin. Hän kulkee perässämme ja huutaa.” Mutta Jeesus vastasi: ”Ei minua ole lähetetty muita kuin Israelin kansan kadonneita lampaita varten.” Silti nainen tuli lähemmäs, heittäytyi maahan Jeesuksen eteen ja sanoi: ”Herra, auta minua!” Mutta Jeesus sanoi hänelle: ”Ei ole oikein ottaa lapsilta leipä ja heittää se koiranpenikoille.” ”Ei olekaan, Herra”, vastasi nainen, ”mutta saavathan koiratkin syödä isäntänsä pöydältä putoilevia palasia.” Silloin Jeesus sanoi hänelle: ”Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot.” Siitä hetkestä tytär oli terve. (Matt. 15:21–28)

On kuin Jeesus olisi halunnut testata tuon kanaanilaisen äidin uskoa. Äidin hätä lapsensa puolesta oli kuitenkin niin suuri, ettei tämä lannistunut Jeesuksen vastauksesta, vaan jatkoi aneluaan. Ja hänen sinnikkyytensä palkittiin.
Jeesus sanoi hänelle: ”Suuri on sinun uskosi, nainen! Tapahtukoon niin kuin tahdot.”
Ja niin lapsi parani. 

Vapahtajamme, Sinä näet kaikki huolemme ja murheemme. Sinä näet kaikki äidit ja lapset ja heidän sukulaisensa, jotka ovat hädissään, suruissaan ja peloissaan. Näet isät, jotka ovat jääneet puolustamaan maataan ja joutuneet näin eroon perheestään.
Auta kaikkia avuntarvitsijoita. Lähetä enkelisi heidän luokseen. Suojele ja varjele. 🙏 🙏🙏

Evankeliumista luemme, kuinka kanaanilainen äiti heittäytyi eteesi anoen: ”Herra, auta minua!”
Ylösnoussut Kristus, auta myös meitä kääntymään puoleesi, heittäytymään hengessämme eteesi. turvaamaan ja luottamaan Sinun apuusi; huokaamaan tai huutamaan: “Herra, auta.”

Rauhanruhtinas, anna Rakkautesi ja Rauhasi täyttää mielemme ja sydämemme. Kiitos että olet kanssamme joka päivä, jokaisena elämämme hetkenä.  🙏 🙏🙏

Alla Hillsong Kiev‘in ukrainalainen versio Hillsong-laulusta ‘Worthy is the Lamb / Thank You For the Cross Lord ‘. 

Muut ensi pyhän tekstit:  2. Aik. 20:1–9 ja 1. Tess. 4:1–8. 

🙏💛💙 🙏💛💙 🙏💛💙 🙏💛💙 🙏💛💙 🙏💛💙 🙏💛💙

Ps. 9.8. Susanna Makaroff tviittasi 8.3.: Venäjän trollit ovat ilmeisesti iskeneet meidän, kahden suomalaisen äidin, järjestämän #mothersforpeace rauhanmarssin kimppuun. Facebook on varhain eilen aamulla jäädyttänyt sivuni ja tapahtuman sivun, jossa oli jo yli 1000 osallistujaa/kiinnostunutta.’
Samana päivänä S.M: jatkoi: 
🙏💛💙 Venäjän trolleille ei anneta periksi! #mothersforpeace rauhanmarssi lähtee la 12.3. klo 12 jälkeen eduskuntatalolta Senaatintorille, ⁦@Tapiolankuoro⁩ laulun siivittämänä. Molemmissa paikoissa puheita ja musiikkia.

Ja: Rauhanmarssilla on nyt sen varalta, ettei Facebook avaa jäädytettyä tapahtumasivua, uusi sivu Facebookissa nimellä “#mothersforpeace-rauhankulkue eduskuntatalolta”. Tässä linkki: http://fb.me/e/29JgVKx8D Kiitos jos jaat! 🙏

Pps, Äsken (9.3.) saamassani viestissä Ukrainan kirkko pyytää rukousta: 

“Rakkaat ystävät, veljet ja sisaret kaikkialta maailmamme. Käännymme puoleenne tällä meidän kaikkien pimeällä hetkellä, kun räjähdysten tummat pilvet peittävät auringon pääkaupunkimme yllä. Tänä iltana Venäjän federaation eliittierikoisjoukot hyökkäävät yhdessä Tšetšenian joukkojen kanssa yhteen maailman vanhimmista ja kauneimmista kaupungeista, Itä-Euroopan henkisestä pääkaupungista – Kiovan kaupungista. Katuprikaatit ovat jo käynnissä Kiovassa, ja pääkaupunkia puolustavat kaikki, joka osaa käyttää asetta, myös eläkeläiset, opiskelijat ja koululaiset.
Seuraava yö ja huominen ovat kriittisiä, vaakalaudalla on kaikki, mihin koko sivistynyt maailma on tähän mennessä uskonut ja rakentanut. Kyyneleet silmissämme pyydämme sinua viettämään kaiken tämän ajan paastoamalla ja rukoillen Jumalaa riippumatta siitä, millä aikavyöhykkeellä olet. Rukoile Herraa suojelemaan meitä hullujen laumoilta, jotka haluavat pilkata Jumalan uskoa ja totuutta.

Lähetä tämä viesti kaikille ystävillesi, perheellesi ja ystävillesi Euroopassa, Aasiassa, Amerikassa ja kaikkialla maailmassa!  – Rukous on vihollista vahvempi!”

🙏💛💙 🙏💛💙 🙏💛💙 🙏💛💙 🙏💛💙 🙏💛💙 🙏💛💙