Taivasten valtakunta

4.12.2016              

Kuva: Mikael Rinnetmäki

(Eräällä Afrikan matkallamme poikani kiipesivät Kilimanjarolle. Heidän ottamansa kuva.)

 Taivasten valtakunta ollut murtautumassa esiin – Jeesus sanoi:
    ”Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän. Johannes Kastajan päivistä asti taivasten valtakunta on ollut murtautumassa esiin, ja jotkut yrittävät väkivalloin temmata sen itselleen. Kaikki profeetat ja laki ovat Johannekseen asti olleet ennustusta, ja uskokaa tai älkää, juuri hän on Elia, jonka oli määrä tulla. Jolla on korvat, se kuulkoon!
    Mihin minä vertaisin tätä sukupolvea? Se on kuin torilla istuvat lapset, jotka huutavat toisilleen: ’Me soitimme teille huilua, mutta te ette tanssineet, me pidimme valittajaisia, mutta te ette itkeneet mukana.’ Johannes tuli, hän ei syö eikä juo, ja ihmiset sanovat: ’Hänessä on paha henki.’ Ihmisen Poika tuli, hän syö ja juo, ja ihmiset sanovat: ’Mikä syömäri ja juomari, publikaanien ja muiden syntisten ystävä!’ Mutta Viisauden teoista Viisaus tunnetaan!”  ( Matt. 11: 11-19)

Taivaat avoinna – Mitä on taivasten valtakunnan murtautuminen esiin? Olisiko se sitä, että taivaat ovat avoinna ja Jumalan totuus tulee ilmi?

Elia ja Johannes Kastaja – Elia haastoi 850 vieraita jumalia palvovaa profeettaa Karmelin vuorella. Näiden jumalat eivät pystyneet saamaan minkäänlaista kipinää kuiviin polttopuihin.  Elian pyytäessä Herraa näyttämään kuinka Hän on todellinen Jumala, taivaat avautuivat ja tuli sytytti vedellä runsaasti kastellut uhrialttaripuut ja uhrihärän palamaan.
Johannes julisti Herran tuloa ja valmisti ihmisiä tähän kastamalla heitä Jordan-joella. Kun Jeesus itse tuli kastettavaksi, Johannes sai nähdä taivaiden avautuvan ja kuulla Jumalan ilmoituksen: “Tämä on minun rakas Poikani, johon minä olen mieltynyt.”

Elia pakeni hallitsijan vihaa erämaahan, ja hänen nähtiin nousevan taivaisiin tulisissa vaunuissa. Johannes Kastaja tuli erämaasta ja hänen elämänsä päättyi hallitsijan vankilassa.

Heikkous ja vahvuus – Minua koskettaa se, että kaikessa urheudessaan sekä Elialla että Johanneksella oli heikot hetkensä, jolloin pelko tai epäilys koettivat ottaa valtaa. Yhteistä kummallekin oli kuitenkin ehdoton Jumalan totuudessa pysyminen niin puheissa kuin teoissa, maksoi mitä maksoi.
Vahvuudet ja heikkoudet samassa paketissa – sellaisiahan mekin olemme. Heikkoina hetkinä on lohdullista muistaa, että meillä on myös vahvat puolemme. Ja vahvoina hetkinä tietoisuus omista heikkouksista auttaa lankeamasta ylpeyteen ja kaikkivoipaisuuteen.

Mutta mitä
Jeesus sanookaan: “
Totisesti: yksikään naisesta syntynyt ei ole ollut Johannes Kastajaa suurempi, mutta kaikkein vähäisin, joka on taivasten valtakunnassa, on suurempi kuin hän.” Tuossa kohtaa opetuslasten päässä alkoi varmaan surista: jos taivasten valtakuntaan kuuluminen on noin suuri ja merkittävä asia, minäkin haluan tulla siitä osalliseksi! Miten se voi tulla todeksi, miten se näkyy, miltä se tuntuu ja kuulostaa???
Jeesus antaa suorasanaisen ohjeen: valittelu, arvostelu ja syyttely eivät kuulu taivasvaltakunnan kansalaisten etiketteihin.
Joten jos/kun on ollut niihin taipuvainen, kannattaa opetella uudenlainen elämäntapa.

Kristus, Sinussa on kaikki Viisaus ja Voima.
Johdata ja varjele kulkumme, joka askel.
Auta näkemään Sinun Viisautesi kun kuvittelen olevani oikeassa.

Nosta katseeni Sinuun kun huomioni kiinnittyy vääriin tai epäolennaisiin asioihin.
Anna taivaiden olla avoinna yllämme, valaise sisimpämme Totuudellasi.
Anna Taivasten Valtakunnan kasvaa sydämissämme ja  murtautua esiin elämässämme, ympärillämme ja koko tässä rakkaassa maailmassamme!
Ja jos jonkin (meissä) täytyy murtua jotta se voi tapahtua, kiitos että Sinä olet kanssamme, eheyttämässä, sitomassa haavoja, yhdistämässä ja vahvistamassa meitä.
Kiitos ihmeellisestä Rakkaudestasi meitä kaikkia kohtaan! 🙂

Be born in me – Synny minussa – Francesca Batistelli

“Kaikki sisälläni kaipaa järjestystä, kaikki sisälläni haluaa piiloutua
onko tuo enkelin varjo vai soturin? Jos Jumala on mieltynyt minuun, miksi pelkään niin?
joku sanoo että haaveilen vain, auta minua jotenkin näkemään Taivaan silmin
ja ennen kuin pääni myöntyy, sydämeni on jo polvillaan
Pyhä on Hän, minä olen siunattu – synny minussa, synny minussa
vapisevin sydämin jotenkin uskon että Sinä valitsit minut
aluksi minä pitelen Sinua, lopuksi Sinä pitelet minua
siihen saakka, joka hetki, tee sydämestäni Betlehem Sinulle, synny minussa
tähän saakka olemme odottaneet lupauksen toteutuvan, tähän asti olet odottanut käsivarsiani
kääriydyitkö odottamattomaan jotta voisimme tietää, että Rakkaus yltää näin pitkälle?
en ole urhea, eikä minusta koskaan sellaista tule, sydämeni ei voi tarjota kuin avoimen tilan
olen vain tyttö, en enempää, mutta olen halukas, olen Sinun
aluksi minä pitelen Sinua, lopuksi Sinä pitelet minua
siihen saakka, anna sydämeni olla Beetlehem Sinulle, synny minussa”

 (Muut tekstit: Ps. 85:9-14, Mal.3:23-24 ja 2. Piet. 1: 19-21)